tisdag 30 november 2021

Var slänger jag mitt elavfall ?

 Var slänger jag mitt elavfall ?

Många av våra kunder frågar oss om elavfall ,  det kan vara frågor som :

  • hur blir man av med sitt elavfall ?
  • vad händer med mitt elavfall , elskrot efter att ni har hämtat det ?
  • kan ni hämta elavfall hemma hos mig i stockholm city mot betalning ?
  • vad räknas som elavfall ?


Alla saker som har sladd eller batteri räknas som elavfall. Även lågenergilampor, glödlampor och lysrör hör till elavfall.

Många apparater och leksaker har inbyggda batterier och om du inte kan ta loss dem lämnar du hela apparaten/leksaken till insamlingen av elavfall. 

Nästan allt elavfall kan återvinnas , metallen kan återvinnas om och om igen , på detta sätt sparar vi jordens resurser och vi slipper gräva fram nya metaller i miljöfarliga gruvor .

Den största återvinningsgruppen inom elavfall är små och medelstora produkter som återfinns i hemmet, exempelvis datorer, tv-apparater, leksaker, mobiltelefoner dammsugare mm. Många produkter i kategorin behandlas i automatiska processer, andra kräver särskild behandling. TV-apparater måste till exempel behandlas manuellt. Vissa produkter, som batterier och kondensatorer, innehåller farliga ämnen som PCB och måste demonteras. När de miljöfarliga ämnena tagits bort kan metalldelarna återvinnas. Koppar, aluminium och järn återvinns på smältverk. Kretskorten i datorer, mobiltelefoner och andra IT-produkter innehåller små mängder ädelmetaller, till exempel guld och silver, som också återvinns och används som råvara i nya produkter.


Vi hämtar alla sorters elavfall mot fasta priser , vi strävar faktiskt mot att bli stockholms största återvinnare av just ditt elavfall , kontakta oss för ett fast pris på hämtning av ditt elavfall i stockholm.

  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Var slänger jag mitt elavfall ?

 Var slänger jag mitt elavfall ? Många av våra kunder frågar oss om elavfall ,  det kan vara frågor som : hur blir man av med sitt elavfall ...